LUMEA STELARIUM

Romanul Regatul sufletelor pierdute a fost primul din seria Stelarium, al doilea volum fiind Ascensiunea stelară, publicată la finele anului 2016. Aș vrea să pot spune că am optat de la început pentru mai multe volume pentru a dovedi că scriitorii români de SF  pot produce lucrări de o asemenea întindere, dar a fost inițial doar o coincidență a complexității poveștii pe care o aveam de spus.

Acțiunea primului volum are loc la mai multe sute de ani de când un convoi de nave a părăsit Pământul pentru a coloniza alte lumi. O parte dintre nave se opresc pe o planetă pe care o numesc Galene și care are un sistem energetic deosebit, o simbioză între plante-animale și planeta în sine. Cu timpul această energie influențează și coloniștii și astfel ia naștere un grup de oameni, numiți agenți anh, care pot intra în legătură cu creierele vegetale ale planetei, ajungând în cele din urmă să manipuleze, cu ajutorul a două forțe anh și um, și viețile altor oameni. Seria urmărește destinele a patru agenți, Sten Darr, Adrew Hermen, Karl Senn și Ralle Genaro, care după ce sunt implicați în jocurile de putere de pe planetă, își încep călătoria prin univers în căutarea descendenților celorlalte nave plecate de pe Pământ.

În Ascensiunea stelară (Stelarium#2) acțiunea ocupă două planuri, cel al navei plecate de pe planeta Galene și cel al Cardeei, locul de destinație al navei Ascensiunea II, și urmărește aventurile agenților anh, ale celor două experimente genetice ale Republicii, Remi Wadee și Idolia, dar și ale comandantului navei, Jonson, și adjunctului acestuia, Adra Rahven. O parte dintre personaje sunt cunoscute din primul volum, dar lor li se alătură cei cu care se vor confrunta pe planeta Cardeea (Anss Herd, distrugătorul orașului Hubb, Hauser Uve și fii lui etc.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s