Viața e un ocean – despre „Cele patru oglinzi ale adevărului” de Ana-Maria Negrilă

citestema.ro

de Steluţa Jalia

„Versatilitatea stilurilor abordate de prozatoarea Ana-Maria Negrilă reliefează atât disponibilitatea unui spirit aflat mereu în căutarea celor mai inspirate expresii literare, cât și o ușurință stilistică greu de egalat. De la povestiri, la space opera (volumele seriei  „Stelarium“) sau proză fantasy („Stăpânul umbrelor – Trezirea“), autoarea plonjează în aventura scrierii unui roman istoric, revenind, probabil, la o iubire mai veche (dată de formația sa de literat, doctor în literatură veche): excavarea adevărului istoric în documentele oficiale și plămădirea, pe baza datelor seci, a substanței unor vieți concrete, a unor destine profund umane.

„Cele patru oglinzi ale adevărului” se numără printre puținele romane istorice din literatura română contemporană. Deși ficțiuni istorice s-au scris, unele dintre ele extrem de reușite, în sfera romanului istoric producțiile literare de la noi nu abundă. Tocmai de aceea, dar având în vedere și lecțiile pe care evenimentele actuale ni le servesc nouă, oamenilor acestor vremuri, considerăm drept salutară apariția unui roman istoric.

Romanul „Cele patru oglinzi ale adevărului”, un roman al devenirii, încapsulează, precum o perlă, o frescă extrem de riguroasă și precisă a existenței  (atât la scară largă, cât și la nivel de microcosmos) în epoca medievală. Gândit ca un manuscris al bătrânului Stefano Moro, medic și filosof în Florența, el pune în pagină istoria vieții sale, de la momentul copilăriei sale din Moldova (1415), când se numea Ștefan, fiind salvat din sălbăticie de tata Toader – vânător iscusit, capabil a vorbi cu animalele – și adoptat de acesta, și până la vârsta maturității (1426), când ajunge a se metamorfoza în Stefano Moro, de data aceasta sub girul unui al doilea părinte adoptiv, medicul Ruggiero.”

Continuare pe citestema.ro

Unde găsiți „cele patru oglinzi ale adevărului”:

🍂Libris: https://bit.ly/3oWhO0x
📖Cărturești: https://bit.ly/3l9ZiR4
📜Librarie.net:https://bit.ly/3p3bQLv
🍁Diverta: https://bit.ly/2ZlkBrg
📜Humanitas: https://bit.ly/3G8jbjF

Alte cărți:

Elefant: Împăratul ghețurilor

Ebook: Împăratul ghețurilor și alte povestiri

Germania: librăria Ersedi

Elefant: Stăpânul umbrelor

Cărturești: Stăpânul umbrelor

Crux Publishing: Stăpânul umbrelor

Librarie.net: Stăpânul umbrelor

Cărturești: Stelarium și Împăratul ghețurilor

Elefant: Regatul sufletelor pierdute

Elefant: Ascensiunea stelară

Elefant: Agenții haosului

Crux: cruxed.ro

Librărie.net

Cartepedia

Emag

Uzina de carte 

Books-express

Ebooks:

Google Play

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s