Coviduț și planeta Pandemia

Cuprinsă de entuzismul acestor vremuri, am început să modific seria Stelarium, redenumită seria Pandemium, ca s-o aduc mai aproape de cititori. Sigur că am început cu Regatul Covidului Pierdut, primul volum. Spor la citit și mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit sugestii pentru numele personajelor. 🙂

„Deasupra lui Spirtișor, satelitul planetei Pandemia, Stația Spațială Izoleta se rotea lent în jurul asteroidului de ancorare. Coviduț se amestecă printre turiștii de pe puntea-observator, așteptând explozia încărcăturii virale pe care o plantase mai devreme la centrul de asamblare.

Era aglomerat, dar mulțimea îl proteja de roboții ce asigurau carantina zonei și care altfel l-ar fi acoperit de dezinfectantul pe bază de alcool metilic produs de firma Spirtuța&Co, după o rețetă fără glicerină, ce-i irita pielea fină și-i făcea sensomemoria s-o ia razna. Trebuia însă să-şi găsească o poziție mai bună pentru captarea de imagini în sensomemorie. Înregistrarea era necesară agenților patologici, așa cum era și Coviduț, deci era important să rămână pe loc.

Fotografie de cottonbro pe Pexels.com

Se apropie de marginea observatorului. Dincolo de măștile de polipropilenă nețesuta artistic, cu trei straturi încrețite, de culoare albastru-pal, ce împodobeau puntea, de pereții transparenți ai Stației, văzu fața enormă a lui Spirtișor, iar în mijlocul ei, imaginea perfect rotundă a unui spital mobil, construit de armatele Pandemiei în 3-4 ore nelucrătoare, dar fructuoase și pline de entuziasm nemolipsitor. Pandemia, mai spectaculoasă, mai albastră, dar mai îndepărtată, se ascundea dincolo de Stația Izoleta și de brațele ei, adânc înfipte în roca asteroidului, ca țepii unui imens ghimpe ceresc.

Stând deasupra lumii, am tras bolta peste adâncul pustiei,

am umplut de lumină stelele şi am acoperit de splendoare fața planetelor;

astfel, rotindu-mă înaintea virușilor haotici, am creat

Covidenia.

Mingiuca Lumii. Pandemia acoperită de virus.

Coviduț era fascinat. Imaginea asta merită orice sacrificiu! își spuse, încercând să-și liniștească bătăile inimii. Să fii deasupra lumii, să fii liber și totuși închis! Din păcate, nu putea rămâne.

Trebuia să se întoarcă în Pandemie.”

Unde găsiți cărțile mele (în varianta ne-pandemică):

Crux Publishing: Stăpânul umbrelor

Cărturești: Stelarium și Împăratul ghețurilor

Elefant: Regatul sufletelor pierdute

Elefant: Ascensiunea stelară

Elefant: Agenții haosului

Elefant: Împăratul ghețurilor

Crux: cruxed.ro

Librărie.net

Cartepedia

Emag

Uzina de carte 

Books-express

Ebooks – Google Play

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s