Împăratul ghețurilor

„La un deceniu de la primirea premiului Vladimir Colin, romanul Împăratul ghețurilor redevine în sfârșit disponibil iubitorilor de science fiction într-o ediție revizuită și adăugită.

Într-un viitor îndepărtat, Pământul trece printr-o nouă glaciațiune, iar supraviețuitorii trebuie să reclădească civilizația umană înfruntând condiții extreme. Acum, în orașul ridicat deasupra permafrostului, tânăra pre-văzătoare Sich încearcă să ducă o viață liniștită printre cărți, ferindu-se de intrigile Consiliului, de conflictele dintre corporații și de abuzurile forțelor de ordine Ospitaliere. Dar când un vârtej apărut brusc, parcă dintr-o altă dimensiune, amenință să distrugă metropola, Sich este forțată să colaboreze cu autoritățile pentru a desluși misterul: cine provoacă acest cataclism natural și, mai ales, cum poate fi oprit?”  (prezentare coperta a patra, Crux Publishing)

Romanul spune povestea tinerei Sich, a cărei viață este marcată de dispariția părinților ei, clarvăzători din organizația Viitaz, care sunt arestați și  executați în urma unei lovituri de stat, organizate de poliția secretă a Ospitalierilor. Ocrotită de fratele ei mai mare, Reh, și de prietenul acestuia, Velmer, devenit ospitalier, reușește să supraviețuiască în orașul prins într-o glaciațiune ce afectează viitorul pământului. Totuși, tragedia lovește din nou, iar la maturitate, Sich trebuie să se lupte pentru viața ei, în timp ce caută forța din spatele unui vârtej ce distruge clădirile marilor concerne. În războiul secret dintre concerne și facțiuni, Sich este singura care poate găsi sursa vârtejului înainte ca orașul să fie devastat.