Am descoperit de curând niște caiete din școala primară, în care am găsit, cu surprindere, unele dintre primele povestiri scrise de mine. Au existat mai multe popasuri pe drumul meu de scriitor, iar aceste caiete au reprezentat punctul de plecare. Un alt reper a fost participarea în liceu la un cenaclu în care eu eram singura care aveam preocupări legate de SF, dar de unde am învățat lecții ce mi-au folosit mai târziu în special legate de stilistică. În facultate, m-am hotărât să mă preocup serios de scris și am început să caut concursuri la care să particip. Unul dintre ele m-a adus în 1991 la Ecran Club, aproape de Politehnică, într-o zonă în care nu mai fusesem până atunci și care, pentru o studentă la filologie, obișnuită doar să facă naveta între Edgar Quinet și Pitar Moș, părea și foarte îndepărtată.
Nu mai țin minte prima ședință la care am participat, dar am descoperit curând că, deși majoritatea membrilor cenaclului erau studenți la Politehnică, exista un lucru care ne unea și anume interesul pentru SF și știință. Acolo i-am cunoscut pe Mihaela Muraru Mândrea, care m-a întâmpinat cu drag, fiind membră fondatoare a cenaclului, dar și o prezență foarte activă, pe Mihai Grămescu, ale cărui proze le cunoșteam din paginile Almanahului Anticipația, pe Liviu Radu, care, deși altă generație decât noi, pășea atunci pe calea scrisului, pe Florin Munteanu, Ionuț și Adrian Bănuță, Costi Gurgu, Claudiu Murgan, Mihai Răuță, Nicu Ghinuți, Nicu Cozma, Gabriela Sârbu, Eduard Vohn, Robert David, Tiberiu Aluaș, Cristina Manea, Marius Alecu. Cu unii dintre ei am mai ținut legătura, alții au dispărut un timp, pentru ca Internetul să ne aducă iar împreună.
Iată că acum, la treizeci de ani de la înființare, cenaclul String se întrunește încă o dată, adunând membri vechi și mai noi pentru a depăna amintiri.
Vă așteptăm cu drag și cu un volum surpriză, adunând o parte din creațiile scriitorilor cenaclului.