În sfârșit, planul seriei Stelarium

Romanul Regatul sufletelor pierdutea fost primul din seria Stelarium, al doilea volum fiind Ascensiunea stelară, publicată la finele anului 2016. Aș vrea să pot spune că am optat de la început pentru mai multe volume pentru a dovedi că scriitorii români de SF  pot produce lucrări de o asemenea întindere, dar a fost inițial doar o coincidență a complexității poveștii pe care o aveam de spus.

Acțiunea primului volum are loc la mai multe sute de ani de când un convoi de nave a părăsit Pământul pentru a coloniza alte lumi. O parte dintre nave se opresc pe o planetă pe care o numesc Galene și care are un sistem energetic deosebit, o simbioză între plante-animale și planeta în sine. Cu timpul această energie influențează și coloniștii și astfel ia naștere un grup de oameni, numiți agenți anh, care pot intra în legătură cu creierele vegetale ale planetei, ajungând în cele din urmă să manipuleze, cu ajutorul a două forțe anh și um, și viețile altor oameni. Seria urmărește destinele a patru agenți, Sten Darr, Adrew Hermen, Karl Senn și Ralle Genaro, care după ce sunt implicați în jocurile de putere de pe planetă, își încep călătoria prin univers în căutarea descendenților celorlalte nave plecate de pe Pământ.

După finalizarea Regatului sufletelor pierdute, a  urmat o perioadă de reorganizare, iar  Seria Stelarium a ajuns să conțină mai multe volume, unele dintre ele space opera, altele fantasy în funcție de spațiul/momentul în care are loc acțiunea. Primele două volume din zona space opera (Regatul sufletelor pierdute, Ascensiunea stelară, Crux Publishing, 2016) au fost publicate deja, urmând un al treilea roman, care va încheia această parte a seriei.

ÎnAscensiunea stelară (Stelarium#2) acțiunea ocupă două planuri, cel al navei plecate de pe planeta Galene și cel al Cardeei, locul de destinație al navei Ascensiunea II, și urmărește aventurile agenților anh, ale celor două experimente genetice ale Republicii, Remi Wadee și Idolia, dar și ale comandantului navei, Jonson, și adjunctului acestuia, Adra Rahven. O parte dintre personaje sunt cunoscute din primul volum, dar lor li se alătură cei cu care se vor confrunta pe planeta Cardeea (Anss Herd, distrugătorul orașului Hubb, Hauser Uve și fii lui etc.)

Revenind la planul seriei, având în vedere că între acțiunea din volumul al doilea (Ascensiunea stelară) și cea din al treilea există o perioadă de o mie de ani, aici este locul în care se vor plasa și volumele fantasy, acțiunea lor având loc pe Galene, planeta de origine.

În rest, voi mai scrie câteva povestiri, care să dezvolte și să lămurească anumite episoade de abia schițate în Regatul sufletelor pierdute, prima fiind Agentul galenic, publicată în revista Știință și Tehnică nr.66/mai 2017.